Macintosh işletim sistemi kurulumu için, kurulum DVD’sini veya önceden hazırladığımız bootable USB diskimizi taktıktan sonra “alt” tuşuna basılı tutarak bilgisayarı açıyoruz. Karşımıza bilgisayarın hangi disk’ten açmak istediğimizi soran bir ekran geliyor. Biz kurulum yapacağımız için Mac Os X kurulumunu içeren Bootable USB’yi seçiyoruz.
Kurulum aşamasının 1. Ekranı olan dil seçimi karşımıza geliyor. Mac Os X Snow Leopard işletim sisteminde Türkçe kurulum seçeneği olmadığı için ingilizce olan “Use English for the main language” seçeneği ile devam ediyoruz.
ikinci adım olan Snow Leopard kurulumu için “Continue “ butonuna basarak devam etmeden önce harddisk’i formatlayarak yeni bir kuruluma hazır hale getirmemiz gerekiyor.
Bunun için üst bölümde bulunan “Utilities” menüsünden “Disk Utility”i tıklıyoruz.
Karşımıza gelen “Disk Utility” ekranında sol taraftaki menüden sistem kurulacak olan Hard Disk’i seçiyoruz. Erase menüsünden “Mac OS Extended (Journaled)” dosya formatını seçerek, istenilen ismi de verdikten sonra Erase düğmesine basarak HardDisk formatlama işlemini yapıyoruz.
(istersek bu arada Partition menüsünden Hard Disk’i 2 veya daha fazla bölüme ayırabiliriz.)
Disk Utility ekranını kapadıktan sonra 3. Adım olan Lisans anlaşmasını onaylıyoruz.
Dördüncü adımda da Mac Os X İşletim sistemini yükleyeceğimiz Hard Disk’i seçerek yükleme işlemini başlatıyoruz.
Ve kurulum başlıyor.
Kurulum bittikten sonra bölge seçeneklerini ayarlıyoruz.
Klavye seçeneğini seçiyoruz. (Turkish = Türkçe F Klavye, Turkish – QWERTY PC = Türkçe Q Klavye)
Veri transferi yapacaksak, ilgili veri transfer durumu seçiyoruz. (Firewire kablosu ile bağladığımız diğer bir macintosh bilgisayar, mevcut macintosh içerisinde bulunan başka bir sistem Hard Disk’i, Time Machine olarak ayarlanmış Haricibir disk’teki veriler.)
Apple ID kullanmadığımız için Continue ile devam ediyoruz.
Kayıt bilgilerinde en azından İsim, Soyisim, Telefon numarası, Adres ve Şehir bölümlerini doldurduktan sonra devam ediyoruz.
Macintosh üzerindeki local kullanıcıyı oluşturduktan sonra kurulum işlemimiz bitiyor..
Artık Masaüstümüz geldi ve işletim sistemimiz artık kullanıma hazır.